Category Archives: Häämatka

Häämatkalla Kreetalla

Kävimme Heidin kanssa Kreetalla vajaa vuosi sitten.  Ihastuin paikkaan ja kaupunkiin niin paljon, että päätimme tulla tänne häämatkallemmekin. Tällä kertaa matka on all-inclusive, eli periaatteessa täällä hotellilla ei tarvitse käyttää lainkaan rahaa. Ruoka ja juoma kuuluu hintaan. Hotellimme on lähempänä uimarantaa, kun viime vuotinen hotelli.

image

Näkymä huoneestamme hotellin altaalle.

image

Saapumispäivänä oli tällainen odottamassa huoneessa. Kuohari oli kuivaa (liiankin kuivaa), mutta kiva yllätys silti ja tuli tuo juotua kuitenkin. Saapuessamme oli yllätyksenä myös se, että huoneemme oli päivitetty normaalihuoneesta kaksikerroksiseen vastaavaan. Kannatti siis mainita häämatkasta… 🙂

Punaisen lipun aikana

Kävimme perinteisellä aamu-uinnilla ja makaamassa hiukan auringossakin. Meressä oli aallokkoa ja kunnon vaahtopäitä. Näytti hauskalta. Sinne siis syöksyttiin vaahtopäiden sekaan. Yksi aalto oli erityisen komea vaahtopää ja otinkin sen vastaan kylki edellä. Aika mukava tärsky tuli. Nyt on koko vasen kylki kipeä ja hengittäminenkin on välillä kivuliasta. Eipä tullut katsottua uimavalvojan tornia rannalle mennessä… olisi ehkä kannattanut. Punainen lippu tangossa, eli veteen ei kannattaisi mennä.

Paikalliset markkinat

Kaupungissa on pienemmät markkinat maanantaisin ja lauantaisin. Torstaisin keskuspuiston parkkipaikalla on suurmarkkinat. Kävimme siellä tänään pyörähtämässä. Myyntipöytiä oli varmasti toista sataa… ja ostajia sitten sen mukaisesti. Torilla on myynnissä lähes mitä tahansa. Yhdessä kojussa oli myynnissä jopa eläviä kaneja (todennäköisesti ruoaksi?) Vaatteita ja hajuvesiä oli joka lähtöön ja koruja sekä kenkiä myös laidasta laitaan. Hintaluokaltaan tuotteet oli eurosta kymmeniin euroihin. Elintarvikkeille oli myös varattu yksi osio. Paikallisia ruokia ja elintarviketuotteita löytyi myös ihan joka lähtöön.
Hieman tunnelmaa latisti kuumuus ja Heidin varvastossujen aiheuttama hiertymä.

Paikalliset markkinat (vol 2)

Tänään oli sitten pienemmät markkinat kaupungin toisella laidalla. Läksimme aamulla hyvissä ajoin kävelemään ja pääsimmekin markkinoille vain vähän lämmöstä uupuneina. Samoja myyjiähän siellä pyöri, kun isommillakin. Yksi mekko jäi Heidiä nakomaan… no maanantaina on taas (pienemmät) markkinat. 🙂
Paluumatka olikin tuskaisempi, mutta vanhan kaupungin läpi suoritettuna varjoakin löytyi… ja vaateliikkeitä.

Iltapäivällä menimme rannalle makoilemaan ja uimaan. Uimavalvojan lippu oli keltainen ja merenkäynti olikin kohtalaista. Meressä oli vaan ihan tolkuttomasti kaislamurenaa tai jotain sellaista. Ei siis hirveästi puhdistanut uinti, viilensi kylläkin.

Paikalliset markkinat (vol 3)

Doddih! Tänään tuli katsastettua kolmannet (ja pienimmät) paikalliset markkinat. Pääosin samoja kauppiaitahan tuollakin pyöri. Ei ollut myyjissä kuitenkaan hellemekon myyjää, joten mekon hankinta (Heidille) jää torstaille. Takaisin hotellille kiersimme vanhan kaupungin kautta.  Heidille piti matkalla ostaa uusi T-paita, kun tapahtui toisinto viimeviikkoisesta. Tällä kertaa osuman sai siis Heidi valkoisen T-paidan olkapäälle. Pulunpaska ei näytä valkoisella yhtään kauniimmalta kun minun saamani osuma tummansiniselle paidalle.

Leuka rintaan ja kohti uusia vastoinkäymisiä!

image

Näkymä parvekkeeltamme. Kuvan oheen kuuluu lisätä pääskyjen vislaus ja kaskaiden siritys.

PS. 34 astetta varjossa!

Kohtalon kuu

Eilen illalla tuli kuvattua punaista kuuta. image Kuvan ottaminen tuosta ilmiöstä ei kuitenkaan ollut ihan helppo toteuttaa. Tämän SG4:n optiikka ei riittänyt alkuunkaan. Heidin digipokkarilla kuusta saatiin kuva, kun hiukan säädettiin asetuksia manuaalisesti.  

image

Kaskas

image

Käytiin läheisessä ChinaStore:ssa ja matkalla oli pakko metsästää kaskas kun se huuteli niin lujaa. Ovat veikeitä otuksia: Ne hiljenevät heti kun niiden lähettyville tulee joku ja jatkavat siritystään vasta, kun häirikkö on kadonnut. Paikallaan seisominenkaan ei tunnu auttavan. Tämä veijari löytyi silti. Melko hyvä suojaväri noilla otuksilla kyllä on.