Pukeutumisesta

Olemme siis all-inclusive -tyyppisesti täällä hotellissa. Se tarkoittaa, että majoituksen hintaan kuuluu aamiainen, lounas ja illallinen. Väleissä voi käydä allasbaarissa tekemässä voileipää ja jäätelöannoksia. Myös ison altaan viereisestä baarista saa juomia ilmaiseksi (muutamia drinkkejä, olutta, viinejä ja limonadeja).
Hotellin ravintoloissa on löysä, mutta selkeä pukeutumiskoodi: aamiaisella ja lounaalla voi pukeutua melko vapaasti. Miehillä on kuitenkin oltava aina paita päällä (ja toki housut jalassa), mutta uimapuvut on kielletty kaikilta kaikilla ruokailuilla. Illallisella tulee miehillä olla pitkät housut (farkutkin käy).
Jostain syystä henkilökuntakaan ei puutu näihin. Normaalisti illallisella on viitisen perhekuntaa asiallisesti pukeutuneina, muut vähät välittävät ohjeista. Valitettavan suoraan asiallinen/asiaton pukeutuminen menee iän ja kansallisuuden mukaan. Tämän vajaan kahden viikon aikana en ole nähnyt yhtään asiallisesti pukeutunutta venäläistä illallisella (ja noita venäläisiä on hotellissa ollut melko paljon). Venäläisissä on lisäksi todella paljon naisia, jotka tulevat ruokailuihin märät bikinit/uimapuvut päällään. Ravintolan kangaspäällysteiset tuolit kiittävät… ja varsinkin sille tuolille seuraavaksi istuva. Myöskään saksalaiset eivät etiketistä piittaa. Tanskalaisissa on molempia. Oikeastaan vain vanhemmat vieraat osaavat pukeutua illalliselle. Jeps, siirsin siis juuri Heidin ja itseni vanhusten joukkoon. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.