MiaoMiao

Tänään se saapui:

MiaoMiao

Olin lukenut tuosta laitteesta aiemmin ja päätin sellaisen tilata. Laite on siis lisälaite Freestyle Libre -verensokerisensorille.

Normaalikäytössä Libre toimii jatkuvasti, mutta siitä saa lukemat vain “skannamalla” sensori Freestylen lukijalla (tai sensorille aktivoidulla puhelimella). Tällöin tiedot saa viimeisen kahdeksan tunnin ajalta vertin välein mitattuna tuloksena.

MiaoMiao muuttaa Freestyle Libren sensorin CGM -sensoriksi. Eli MiaoMiao lukee sensorin NFC:llä ja lähettää tiedot bluetoothilla määritettyyn laitteeseen määritetyin aikavälein.

Meillä MiaoMiao liitettiin alkuun Heidin kännykkään ja skannausväliksi määritettiin 5min. Heidin kännykästä arvot siirtyvät automaattisesti NightScout -palvelimelle, josta minun kännykkäni puolestaan hakee tiedot itselleen.

Laite tulee todella hienosti pakattuna.
Pakkauksen sisältö (ilman tarroja).
Laite ladattuna täyteen. Samassa kuvassa myös neljä paria mukana tulleita tarroja.
MiaoMiao ja Libren sensori

Myöhemmin systeemiin lisättiin vielä parit älykellot: Heidin Polar M600 ja minun Pebble.

Systeemimme on siis kokonaisuudessaan:

  • Libre + MiaoMiao
  • MiaoMiao kiinni M600:ssa Bluetoothilla
  • M600 kiinni Heidin kännykässä Bluetoothilla
  • M600:ssa ja Heidin kännykässä ohjelmana Glimp
  • Minun puhelimessani ohjelmana myös Glimp
  • Minulla Pebble -kello ja siinä LastNightScout watchface
  • Glimpit kiinni itse hostatussa NightScout -palvelussa, jonka kautta puhelimet vaihtavat tietonsa ja joka taltioi arvot myöhempää raportointia varten.

Heidillä on tarpeen olla “kunnollinen”/täysverinen älykello, jotta MiaoMiaon saa siihen suoraan kiinni ja jotta hälytyksen saa (sekä äänellä, että värinällä) välittömästi korkean tai matalan sokerin iskiessä.

Pebble on hyvä seuraaja, mutta siihen en ole löytänyt hyvää värinällä varustettua watchfacea, enkä jaksanut opiskella pebblen ohjelmointia sellaisen lisätäkseni. 😉

Tuo LastNightScout on tarpeeseeni hyvä kellotaulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.