MiaoMiao

Tänään se saapui:

MiaoMiao

Olin lukenut tuosta laitteesta aiemmin ja päätin sellaisen tilata. Laite on siis lisälaite Freestyle Libre -verensokerisensorille.

Normaalikäytössä Libre toimii jatkuvasti, mutta siitä saa lukemat vain “skannamalla” sensori Freestylen lukijalla (tai sensorille aktivoidulla puhelimella). Tällöin tiedot saa viimeisen kahdeksan tunnin ajalta vartin välein mitattuna tuloksena.

MiaoMiao muuttaa Freestyle Libren sensorin CGM -laitteeksi. Eli MiaoMiao lukee sensorin NFC:llä ja lähettää tiedot bluetoothilla määritettyyn laitteeseen määritetyin aikavälein.

Meillä MiaoMiao liitettiin alkuun Heidin kännykkään ja skannausväliksi määritettiin viisi minuuttia. Heidin kännykästä arvot siirtyvät automaattisesti NightScout -palvelimelle, josta minun kännykkäni puolestaan hakee tiedot itselleen.

Laite tulee todella hienosti pakattuna.
Pakkauksen sisältö (ilman tarroja).
Laite ladattuna täyteen. Samassa kuvassa myös neljä paria mukana tulleita tarroja.
MiaoMiao ja Libren sensori

Myöhemmin systeemiin lisättiin vielä parit älykellot: Heidin Polar M600 ja minun Pebble Classic.

Systeemimme on siis kokonaisuudessaan:

 • Freestyle Libre + MiaoMiao
 • MiaoMiao kiinni Bluetoothilla M600:ssa tai Heidin kännykässä
 • M600 kiinni Bluetoothilla Heidin kännykässä
 • M600:ssa ja Heidin kännykässä ohjelmana Glimp
 • Minun puhelimessani ohjelmana myös Glimp
 • Minulla Pebble -kello ja siinä LastNightScout watchface
 • Glimpit kiinni itse hostatussa NightScout -palvelussa, jonka kautta puhelimet vaihtavat tietonsa ja joka taltioi arvot myöhempää raportointia varten.

Heidillä on tarpeen olla “kunnollinen”/täysverinen älykello, jotta MiaoMiaon saa siihen suoraan kiinni ja jotta hälytyksen saa (sekä äänellä, että värinällä) välittömästi korkean tai matalan sokerin iskiessä.

MiaoMiao (tai M600) pudottelee jostain syystä yhteyttä eikä tokene siitä itsekseen. Tämän takia olemme joutuneet siirtämään MiaoMiaon juttelemaan Heidin kännykän kanssa. Siinä toimii luotettavammin yhteydet. Pieni taka-askel, mutta… Se, että MiaoMiao olisi kiinni suoraan kellossa olisi parempi, koska silloin ei oltaisi riippuvaisia kännykästä lainkaan. Toki sitä tarvitaan datan siirtämisessä NightScout -palvelimelle, mutta pelkkä MiaoMiao + kello riittäisi seurantaan ja hälytyksiin.

Pebble on hyvä seuraaja, mutta siihen en ole löytänyt hyvää värinällä varustettua watchfacea, enkä jaksanut opiskella pebblen ohjelmointia sellaisen lisätäkseni. 😉

Tuo LastNightScout on tarpeeseeni hyvä kellotaulu.

4 thoughts on “MiaoMiao”

 1. Hei!
  Harkitsen MiaoMiaon tilaamista ja toiveissa on, että saisin lukemat myös älykellooni Samsung galaxy watch. Olen yrittänyt googlailla näitä ohjelmia xdrip, Glimp ja Spike. Spike on iphonen pariksi, mutta muuten en ole saanut tolkkua, kumpi olisi parempi yhdistelmä glimp vai xdrip. Osaatko kommentoida?

  1. Meillä on setuppi muuttunut siten, että nykyään puhelimissa ja kelloissa on xdrip+. Nightscout on edelleen myös kuvioissa. Xdipin kanssa minun Pebble sai todella hyvän kellotaulun värinähälytyksillä ja Heidin M600 sai myös kunnon näkymän ja hälytykset.
   Tällä linkillä saa 10$ alennuksen MiaoMiao -kaupasta.

 2. Mulla on myös miaomiao ja polarm600 + xdrip+. En jostain syystä saa toimimaan yhteyttä kellon ja miaomiaon välillä. Oliko teillä siinä haasteita?

  1. Laitettiin suosiolla MiaoMiao kiinni puhelimeen, jota kello seuraa. Yhteys on huomattavasti vakaampi niin. Pitää taas testata jossain välissä suoraa linkkiä kelloon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.