Domoticz, RFLink, Arduino, Raspberry Pi, OrangePi, DietPi, EmonCMS

Olen rakentanut kotiimme automatiikkaa. Pohjana on vanhat kunnon Raspberry Pi ja OrangePi -laitteet. Tällä hetkellä noita on kaksi OrangePi -laitetta ja kaksi Raspberry Pi -laitetta. Lisäksi comboon kuuluu kaksi Arduino Mega -laitetta, joissa on molemmissa RFLink -lisäosa.

Toinen Raspberry Pi -laitteista toimii RFM69Pi -lisäosan kanssa osana kotimme energia- ja lämpötilamittari EmonCMS -järjestelmää.
Käyttöjärjestelmänä tässä laitteessa on muista poiketen raspbian.

Muissa laitteissa on kaikissa käyttöjärjestelmänä DietPi.

Kahdessa DietPi:ssä on kiinni Arduino Mega, jossa on firmwarena RFLink.  Lisäosana Arduinossa on RFLink shield. RFLinkiä käskyttää Domoticz. Vihdoinkin laitteisto, joka osaa käskyttää noita Lidlin kauko-ohjattavia pistorasioita! Pistorasioiden lisäksi hommasin ovimagneetteja ja palovaroittimia (etäluettavia ja ketjutettavia) kotiautomatioon. Domoticz osaa käskyttää myös valvontakameroitamme.

Toinen RFLink (ja Domoticz) on mökillä lukemassa lämpötiloja ja ohjaamassa valvontakameroita. Mökin laitteeseen on tulossa ensi kesänä lisäyksenä sääasema (tuulimittari).

Kotona olevissa korttikoneissa on myös squeezelite -ohjelmisto (Logitech Squeezebox -asiakas) ja tuossa raspbianissa myös squeezebox-server. Tuo palvelin on yhteydessä talon verkkolevyyn (NAS) ja sen kautta voidaan soittaa musiikkia millä tahansa squeezelite -asiakkaalla (keittiössä, olohuoneessa ja saunan pukuhuoneessa). Kaikkia soittimia voidaan ohjata erikseen tai niitä voi yhdistellä soittamaan samaa musiikkia samanaikaisesti.

One thought on “Domoticz, RFLink, Arduino, Raspberry Pi, OrangePi, DietPi, EmonCMS”

  1. Jonkin aikaa sitten lisäsin kotona olevaan Domoticz:iin myös zigbee2mqtt -pluginin ja nassiin mosquitto mqtt brokerin. Nyt saa ohjattua ja luettua niitäkin laitteita. Molemmissa Domoticzeissa on myös Broadlinkin Mini3 -laite ohjaamassa IR -laitteita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.