3 thoughts on “Tarkempaa tietoa autosta”

 1. Huomenna on auton palautuspäivä.
  Uskoisin, että auton lunastushinta on meille liian korkea, joten uskon auton jäävän huomenna Poriin… Saapas näkee mitä kenkä tekee.

  Sopimuksen mukaan olisin saanut ajaa kolmen kuukauden aikana 6000 km. Taisi mittariin tulla reilut 2000 km, joten reilun kuukauden edestä ajoimme autolla. Upeahan se on sisältä (heman ehkä muovinen, mutta niinhän ne melkein kaikki), mutta ei se kyllä seitsemän hengen auto oikein ole. Tuli ajellessa mieleen aikanaan omistamamme Opel Zafira. Tilat oli about samankokoiset, ne taaimmat penkit ei ole oikein aikuisille sopivat, jäykähkö alusta, jne.

  Onhan tuossa massiivisuutta jo ulkonäössäkin ja kiinteästi asennettu navigaattori on mahtava laite. Polttoaineen käydessä vähiin se jopa reitittää lähimälle bensa-asemalle niin halutessa. Jostain kumman syystä hotelleissa ei ollut lainkaan Radisson -hotelleja. Sellaiseen olisimme tarvinneet opastuksen Vaasaan mennessämme. Onneksi meillä oli hotellin katuosoite, jolla auto opastikin hotellin ovelle.

  Autoa ei yrityksistäni huolimatta ajaneet muut kuin vaimoni Miira ja minä. Isäni piti tuolla Vaasan matkalla ajaa, mutta hän satutti selkänsä ennen reissua eikä arvannut auton rattiin istahtaa. Vieressä istumalla matka sujui leppoisammin.

  Kaukoidän autojahan tuo on moottorinsakin puolesta. Kierroskone. Sisämeteli on kohtuu kova nopeuden noustessa satasen hujakoille. Aivan eri luokkaa kun tuossa aidossa jenkissä. Trans Sportissa huomaa moottoriäänet oikeastaan vasta tuolla korkeammissa nopeuksissa, eikä ne silloinkaan häiritseviä ole. Orlandon kanssa tilanne on toinen. Kaupunkiajossa moottorin ääntely ei häiritse, mutta maantiellä sisämelu alkaa haitata matkamukavuutta. Osittain meluun vaikuttaa tietysti renkaatkin, mutta moottorillekin haluaisi tarjota mahdollisuuden käydä “inhimillisemmillä” kierroksilla. Tuntuu siltä, että vaihteita on 5-pykäläisessä laatikossa ainakin kaksi liian vähän. Jos vitosvaihde opastetaan vaihtamaan jo noin 60 km/h nopeudessa, niin auttamattomastihan ne vaihteet loppuu kesken. 🙂 Sillä samalla vitosella sitten huudatetaan moottoritiellä 120 km/h, eli tuplasti alkunopeutta lujempaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.