Minitietokoneet (Raspberry Pi / Orange Pi PC)

Olen jo hetken säätänyt Raspberry Pi ja Orange Pi PC -laitteiden kanssa.

Kaikki alkoi Raspberry Pi:stä, josta rakensin keittiöön VDR frontendin (vompclient) vanhentuneen Hauppauge MVP:n tilalle.
Nykyään VDR:n frontendinä toimii MQX -androidlaite, joten RPi on saanut uuden elämän muissa tehtävissä.
RPi toimii tällä hetkellä Emon HUBina, eli se on varustettu RFM12Pi v2 palikalla. Kaverina RPi:llä on emontTX v2. RPi saa siis emonTX:ltä datan radiolla ja lähettää sen eteenpäin tietokoneelle, jossa pyörii emonCMS.

Tuohon olen tunkannut kylkeen myös toisen noista OrangePi PC -laitteista lähettämään lämpötilatietoja pihasaunalta.

RPi toimii myös Logitech Media Server -laitteena, johon on kiinnittyneenä kaikki minitietokoneet SqueezeboxLite -asiakkaalla.
Tuon kanssa saan siis vaikka puhelimella (tai selaimella) laitettua musiikkikirjastosta minkä tahansa kappaleen soimaan missä tahansa noista kolmesta laitteesta. Eli saan puhelimella ohjattua, että mikä kappale soi keittiössä (RPi), olohuoneessa tai saunan pukuhuoneessa (molemmissa Orange Pi PC).

Noiden minitietokoneiden kaverina toimii vielä Nokia N800 ja N810 kämmentietokoneet, jotka toimivat taloudessamme lämpötilanäyttöinä. Nokialaiset näyttävät emonCMS -koneelta lämpötilalukemia (ulkolämpötila, sisälämpötila, patterikierron veden lämpötila, ILVEn varaajan veden lämpötila sekä saunan lämpötila). Yhdellä silmäyksellä näkee siis tarvittavat lämpötilat.
Jatkossa tuohon komboon on tulossa vielä sadevesimittari. Se on tekemistä vailla valmis systeemi jo. 🙂

Tarkoitus on myös antaa RPi:lle tai olohuoneen Orange Pi:lle lisätehtäväksi etähallittavien pistorasioiden ohjaaminen. Tässä on kuitenkin hieman haastetta enkä ole saanut noita vielä juttelemaan keskenään. Ohjauksen olen suunnitellut tapahtuvan PiLight -sovelluksella.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.